STANMIL Izolacije - Hidroizolacije od podruma do krova
Web dizajn profesional  Digital Power Team™  Copyright © 2011 Sva prava zadržana DPT Production autor: Max ® 2011
BITUMENSKE HIDROIZOLACUJE u našem području imaju najširu primenu.
           Vrlo brzo se ugrađuju tako da nakon izvođenja hidroizolacije investitor može odmah da nastavi sa izradom svojih radova, nema potrebnog vremena za sušenje.
           Naziv bitumenskih traka zavisi od komercionalnog proizvođača hidroizolacionih traka a na našem tržištu najzastupljenije su trake FIM Kanjža (Voalfim, Fimflex, Poliflex), TIM Izolirka (Kondorin, Kondor, Kondorflex), BIM Sveti Nikola, Vilas, Index, Bitumenka..
           Bitumenske izolacije se koriste za hidroizolaciju: temeljnih ploča, temelja, zidova, podova, kupatila, terasa, mostova, ravnih krovova u koje spadaju: parna brana, hidroizolacija i u zavisnosti od namene krova samozaštitne hidroizolacione trake.
           Po sastavu materijala u trakama proizvode se: čiste bitumenske trake, bitumenske trake obogaćene plastomerima i bitumenske trake obogaćene elastomerima.
           Kao uložak-armatura u bilo kojoj traci može biti: stakleni voal, staklena tkanina, poliesterski filc, aluminijumska folija…
           Debljine traka mere se po količini bitumenske mase po m2 trake i rade se u nanosu od: 2,8 kg/m2(3); 3,8 kg/m2(4) i 4,8 kg/m2 (5).
           U zavisnosti od kvaliteta mase u traci, uloška u traci i debljine trake meri se kvaliteti cena trake samim tim i garantni rok.
           Kod izrade hidroizolacije sa ovim trakama na kvalitet izolacije vrlo bitno utiče pravilno uskladištenje  traka. Rolne treba uvek uskladištiti strogo vertikalno tako da rolna zadrži što pravilniji presek samim tim prilikom ugradnje netrpi deformacije.
Bitumenske trake (slika 1)
Bitumenske trake (slika 2)
Bitumenske trake (slika 3)
Bitumenske trake (slika 4)