STANMIL Izolacije - Hidroizolacije od podruma do krova
Web dizajn profesional  Digital Power Team™  Copyright © 2011 Sva prava zadržana DPT Production autor: Max ® 2011
BITUMENSKE HIDROIZOLACIONE PASTE su jednokomponentne mase, sastavljene od bitumena, polimernog aditiva, organskog rastvarača i punila. Bitumenske paste se upotrebljavaju po hladnom postupku, kod hidroizolacije ravnih krovova, podruma, temelja, bazena, kupatila, i kod sanacije postojećih hidroizolacija.
          Jako su zahvalne u kombinaciji sa hidroizolacionim trakama pri obradi plastičnih prodora obzirom da se nanose u hladnom postupku i time se prodori nemogu deformisati kao sto bi to eventualno moglo blizinom plamena pri varenju izolacionih traka.
           Podloge se prethodno premažu bitumenskim prajmerom, zatim se nanosi pasta špahlom ili četkom u zavisnosti od gustine sa potrošnjom 2,5-3 kg/m2. Pre upotrebe pasta se obavezno dobro promeša .
           Hidroizolacija se može izvesti kao jednoslojna ili višeslojna u kombinaciji sa staklenom mrežicom, u zavisnosti od namene hidroizolacije.
Na našem tržistu najširu primenu imaju paste pod nazivom: Poliazbitol, Polifimbitol, Bimizol kvaliteti su im slični, ali razliciti proizvođaci.
          Nakon ovako izvedene hidroizolacije istu treba zaštititi od UV-zračenja. Ako je prohodna površina zaštita se vrši betonskim ili keramičkim pločama, a ako je neprohodna površina vrši se premazivanje antisolarnim bojama kao sto su: Solarflex, Reflexfim, Krovoplast i dr.
Bitumenske paste (slika 1)
Bitumenske paste (slika2)
Bitumenske paste (slika 3)
Bitumenske paste (slika 4)